andere werkzaamheden

muziek & educatie

MENU

een grote kwaliteit
van sophie is haar veelzijdigheid

Haar interesse om het anders te doen heeft daardoor ook geleid tot een diverse reeks werkzaamheden. Ze beoefent een breed scala aan activiteiten en heeft hierdoor op veel vlakken kennis en ervaring opgedaan. Haar diverse werkzaamheden stellen haar in staat om op verschillende manieren bij te dragen aan de muzikale ontwikkeling van anderen en om haar eigen artistieke visie te uiten. Aangezien ze altijd op de hoogte is van zowel inhoud als processen en haar brede achtergrond en expertise legt ze gemakkelijk verbindingen tussen personen, vakgebieden en partijen.

sophie’s werkzaamheden

werkzaamheden

Onderzoeker

Sophie werkt als onderzoeker op het gebied van muziek en (kunst)educatie. Meer informatie over haar werk als onderzoeker vind je op de pagina onderzoek.

Docent

Sophie is een ervaren docent en coach, zowel in het primair onderwijs als in het hoger onderwijs. Ze heeft ook ruime ervaring in het speciaal onderwijs. Als docent en coach staat ze naast haar leerlingen en studenten, waarbij ze hen aanmoedigt om ook zelf te ontdekken en te ervaren. Ze creëert een omgeving waarin ruimte is voor experimenteren en het maken van geniale mislukkingen.

Vocal Coaching
Sophie is een getalenteerde vocal coach en heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van solisten en groepen bij musicalproducties en muziektheatervoorstellingen. Ze richt zich voornamelijk op het verbeteren van zangtechniek en zelfverzekerdheid op het podium.
Dirigent

Sophie werkt als dirigent voor zowel (jeugd)orkesten als koren. Het mooiste aan dit werk vindt ze het teamgevoel. Ze geniet enorm van de ervaring om samen met anderen toe te werken naar een optreden of concert, wat haar veel voldoening geeft.

Fluitiste
Zowel op dwarsfluit als piccolo is Sophie actief in diverse orkesten en ensembles door heel Nederland.
Implementatie & Creatie
Wie muziek geeft in het primair onderwijs, kan kiezen uit veel verschillende methodes. Welke kies je, waarom kies je deze en hoe implementeer je een methode? Met al deze vragen kan Sophie je helpen. Ook creëert en implementeert ze zelf nieuwe lesontwerpen en ideeën.

Een goed voorbeeld daarvan is het concept Muziekmaatjes wat al vijf jaar met succes draait binnen verschillende muziekverenigingen. Met Muziekmaatjes zoekt Sophie de verbinding en samenwerking tussen scholen, het jonge kind en muziekverenigingen.
Hierbij richt Sophie zich op kinderen van vier tot negen jaar. Veel verenigingen hebben geen tot minder aanbod voor deze jongere doelgroep. Dit project stelt kinderen in staat om op een speelse manier de wereld van muziek te verkennen en alle aspecten ervan te ontdekken.

Samenwerken?

neem contact op

QUICK LINKS

Home                   Muziek & Educatie
Over Sophie         Onderzoek

Social Media

Get in touch